Дванадесета дискусия, организирана от БТА в рамките на инициативата й Български

...
Дванадесета дискусия, организирана от БТА в рамките на инициативата й Български
Коментари Харесай

Конференция за цифровата трансформация във Враца 

Дванадесета полемика, проведена от Българска телеграфна агенция в рамките на инициативата й „ Български гласове за Европа “

Цифровата промяна и бъдещето на устойчивите цифрови общества ще бъдат във фокуса на дванадесетата полемика от самодейността на Българска телеграфна агенция „ Български гласове за Европа “, която ще се състои на 15 март /вторник/ в Пресклуба на Агенцията във Враца.

Конференцията да открият евродепутатът Андрей Новаков, кметът на Враца Калин Каменов, регионалният шеф Стефан Красимиров и генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев.

Цифровата промяна се случва тук и в този момент.
В изискванията на пандемия последните две години демонстрираха, че без цифровизацията и дигитализацията обществото доста мъчно би се справило с огромни провокации във значими за обществото сфери като образованието, опазването на здравето и обществени услуги, ръководството на рецесии.

По данни на Евробарометър европейците имат огромни упования от цифровите технологии във всекидневието си в бъдеще: ➢ 81% европейци считат, че цифровите принадлежности и интернет ще бъдат значими в живота им➢ Над 80% мислят, че потреблението на цифровите принадлежности и интернет ще им донесе най-малко толкоз преимущества, колкото недостатъци➢ 12% чакат повече дефекти, в сравнение с преимущества от потреблението на цифрови принадлежности и интернет.

За присъединяване в конференцията са поканени представители на: • непрекъснато разрастващия се IT-сектор във Враца, както и специалисти по киберсигурност• неправителствени организации и бизнеса• учебни заведения и организации, занимаващи се с юношески дейности• районните музей и библиотека.

Планът на Европейски Съюз за възобновяване заделя 20% от средствата по Механизма за възобновяване и резистентност на стойност 672,5 милиарда евро за цифровия преход. Програми като „ Хоризонт Европа “ за проучвания и нововъведения и Механизмът за свързване на Европа за инфраструктура влагат обилни суми за планове в цифровата област. По „ Цифрова Европа “ има бюджет от близо 7,6 милиарда евро.

Дали цифровата промяна и IT-секторът могат да създадат едно общество освен високотехнологично и стопански проспериращо, само че и стабилно, образовано, цивилен развито, солидарно и хуманно след няколко години? Трябва ли да има граници в развиването познатото ни общество през днешния ден в софтуерно общество на следващия ден? И тези въпроси ще бъдат обсъждани на форума, проведен от Българска телеграфна агенция във Враца.

Други тематики, които ще бъдат наранени в полемиката, са:• Електронно ръководство, софтуерно дружелюбни локални и държавни власти;• Умните градове;• Младежкото развитие;• Дигитални здравни и обществени услуги;• Цифрови провокации пред образованието;• Кадровото застраховане на високите технологии и IT-сектора.

Можете да следите полемиката онлайн във Facebook:
https://www.facebook.com/events/675326603506710
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР